Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş destanının gururunu ve mutluluğunu yaşarken, bu destanın en önemli varış noktalarından olan Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 

Cumhuriyet çok ağır bedeller ödenerek gösterilen kahramanlığın eseridir, yeniden dirilişinin sembolüdür.
Cumhuriyet sayesinde ülkemiz büyük bir gelişim ve değişim sürecine girmiştir. Çok kısa sürede muasır medeniyetler seviyesine ulaşmıştır. 

Milletimiz, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden taviz vermeden aşmayı bilmiştir. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milli ve manevi değerlerini çiğnetmeyen, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen Kurtuluş Savaşımızı eşsiz bir zaferle taçlandıran kahraman ecdadımızdan bizlere emanettir. 

Cumhuriyetimizin kurucusu başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, 100'üncü Yıl Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."