GENÇLER İÇİN MUHTARLAR İLE İTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

 

 

Hakkari’deki mahallelerde spor alt yapısının oluşturulması sportif etkinliklerin yaygınlaştırılması için Müdürcüğümüz tarafından çalışmalar yürütülmektedir.

 

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimiz özelinde çocuk ve gençlerin spora yönlenlendirilmesi ve imkanlardan faydalandırılması için çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda mahallelerde sportif aktivitelerin yaygınlaştırılması, çocukların ve gençlerin sportif etkinlikler  ile beraber kültür sanat kurslarının verildiği Gençlik Merkezine yönlenrilemisi için mahalle muhtarlarımız ile istişare toplantısı yapıldı.

 

Müdürlüğümüz spor kompleksinde yapılan istişare toplantısına çok sayıda mahalle muhtarı ile Gençlik ve Spor İl müdürümüz Emin Yıldırım katılım sağladı.

 

Toplantı ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Emin Yıldırım; Amacımız mahallerde sporu tabana yaymak ve yayınlaştırmak. Bu çerçevede mahallerdeki yaş gruplarını, cinsiyetlerini, maddi ve manevi durumlarını en iyi bilen muhtarlardan destek alarak yol kat etmek olduğunu belirtti. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlattılan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamında mahallerdeki bütün çocuklarımızın Spor kompleksimizde bulunan olimpik havuza ulaşımlarını sağlayıp yüzme eğimi vereceklerini belirtti. Aynı zamanda uzman antrenörlerimizin mahallele muhtarları ile iş birliği yaparak yetenekli çocukları ve gençleri belirlemesi, yetenekleri doğrultusundaki branşlara yönlendirilmesi ve iyi bir sporcu olmaları sağlanacaktır.

 

Yapılan istişare toplantısı kapsamında alınan karar ile mahalle muhtarlarımızın belirlediği ortak kullanım alanlarına basketbol potaları kurulacaktır. Gençlerin özellikle basketbol sporu konusunda faaliyet göstermelerine imkân sağlanacaktır.