Türkiye Güreş Federasyonu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde güreşi canlandırıp, alt yapıya destek sağlamak amacıyla 24 Ekim 1 Kasım tarihleri arasında Antalya'da gelişim kampı düzenledi. Batman, Diyarbakır, Hakkâri, Siirt, Şırnak ile Van illerinden sporcu ve Antrenörler katılım sağladığı gelişim kampına Hakkâri’den de 20 sporcu ve 5 Antrenör katıldı.

Türkiye Güreş Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Antalya'da organize edilen gelişim kamplarına Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 3 grup halinde 20 ilden 60 Antrenör ile 600 sporcu kampa davet edildi.

Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn. Emin Yıldırım; Yetenekli gençleri Türk sporuna kazandırmak, bölgemizde özellikle güreş branşının yayılmasını sağlamak ve Milli takımımızı ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek milli düzeyde sporcuların yetişmesi anlamında çok faydalı bir kamp gerçekleştirilmiştir. Bu anlamda kampının gerçekleşmesini sağlayan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Sayın Musa AYDINA, Bakanlığımıza valiliğimize ve emeği olan her kese teşekkür eder, Kapma davet edilen Antrenör ve sporcularımı tebrik ediyorum.
Güreş İl Temsilcisi Sefer ÖZATAK ise Hakkari'den ilk aşamada 13-15 yaş aralığı 20 sporcu ve 5 Antrenörün kampı çok memnun ve mutlu bir şekilde tamamladıkları, kapmın mental olarak, fiziksel olarak ve kişisel gelişim olarak sporculara büyük bir katkı sağladığını dile getirdi. Organizasyona destek veren Valimiz , Vali Yardımcılarımız ve Gençlik ve Spor İl Müdürüne ayrı ayrı teşekkür ederim.