Gençlik ve Spor Bakanlığı, antrenörlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla teorik ve pratik eğitim olmak üzere 2 aşamalı eğitim düzenleyecek.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yeni antrenör eğitim sistemi, 10 gün başvuru, 2 ay 10 gün eğitim ile 10 gün sınav ve değerlendirme süreci olmak üzere 3 aylık bir süreyi kapsayacak.

    Antrenörlük mesleğine adım atmak isteyenler ve mevcut antrenör belgesinin kademesini yükseltmek isteyenlerden muafiyet hakkı bulunmayanlar, 26 Ağustos-06 Eylül 2020 tarihleri arasında; e-Devlet Kapısı veya GSB-Spor Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yapabilecekler.

    2 ay 10 gün sürecek teorik eğitim, Anadolu Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında Açıköğretim Fakültesi tarafından yürütülecek ve uzaktan eğitim modeli ile gerçekleştirilecek.

    Teorik eğitimde başarılı olan adaylar ilgili federasyonca açılacak olan uygulama eğitimine katılabilecekler. Uygulama eğitimi sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar antrenörlük belgesi alabilecekler.

    Açıköğretim Fakültesi tarafından gerçekleştirilecek uzaktan eğitim modeli ile 5 farklı modülden (Spor ve Sağlık Bilimleri, Antrenman ve Hareket Bilimleri, Spor Yönetimi, Sporda Öğrenme ve Öğretme ile Sporda Psiko-Sosyal Alanlar) oluşan 5 kitap, 5 antrenörlük kademesi için toplam 24 kitap hazırlandı. Temel eğitime katılacak adaylar her kademe için aynı modüllerden farklı kitap setinden yararlanacak. Temel eğitimde uzmanlar tarafından hazırlanan kitapların yanı sıra yazılı, işitsel ve görsel olarak tüm e-öğrenme materyalleri de adayların hizmetine sunulacak.

    Temel eğitim sürecinde kullanılacak kitapların hazırlık sürecinde, spor bilimleri alanında eğitim veren farklı üniversitelerden 121 akademisyen bölüm yazarı, 24 akademisyen kitap editörü, 5 akademisyen ise baş editör olarak görev aldı. Spor Bilimleri alanında hazırlanan söz konusu 24 kitap, şimdiye kadar hazırlanan en önemli referans kaynak niteliğinde görülüyor.

     Konuyla ilgili detaylar için http://sporegitim.gsb.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

     

    Yeni Antrenör Eğitimi Yönetmeliğine Göre Antrenör Eğitim Sistemi PDF formatında görüntülemek için tıklayınız.