Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık il Temsilciliğimizin 2014 faaliyet programında yer alan Berçelan Gölleri Doğa Yürüyüşü ve Karadağ Zirve Tırmanışı gerçekleştirildi.

Sabahın erken saatlerinde bir araya gelen yaklaşık 50 katılımcı şehir merkezinden Berçelana doğru hareket etti. Berçelan meydanında toplu kahvaltı yaptıktan sonra burada katılımcı misafirlere rehberlik eden il Müdürümüz Sayın Reşit GÜLDAL, kısa bilgilendirme konuşması yaptı. GÜLDAL; iki gruba ayrılacaklarını, 1’nci grubun Dağcılık il temsilcimiz Naci Ertunç öncülüğünde 3600 Metre yüksekliğinde Karadağ Zirve tırmanışı gerçekleştireceğini, 2’nci grubun ise Berçelan göllerine yürüyeceğini söyleyerek” doğa yürüyüşü ve Karadağ zirvesi tırmanışı için hareket geçtiler.

Yaklaşık 5 saat süren Berçelan Gölleri Doğa Yürüyüşü ve Karadağ Zirve tırmanışı sonrasında Katılımcılar yorgun ama bir o kadar da mutlu olduklarını belirttiler. Katılımcılar dikkatini çeken doğa güzellikleri karşısında hayran kaldıkları ve böylesi bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler. İl Müdürümüz Sayın Reşit Güldal ise katılımcılara kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederek bundan sonra ki düzenleyecekleri etkinliklere davette bulundu.

Yürüyüş daha sonra öğlen yemeğinden sonra son buldu.