Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğümüz, Herkes için Spor il Temsilciliği ile Dağcılık il Temsilciliği tarafından ortaklaşa organize edilen “Depin Mevkiinden Helél Vadisine Bahara Merhaba Doğa Yürüyüşü” düzenlendi.

Doğa yürüyüşü kapsamında, sabah saatlerinde toplanma merkezi olan valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, burada araçlarla depin mevkiine gitti. Burada görevliler tarafından hazırlanan kumanyaların dağıtılmasının ardından yürüyüşe geçen vatandaşlar yaklaşık 5 kilometre yürüyerek “Beyaz Şelale” mevkiinde konaklayıp piknik yaptıktan sonra dağlarda gezintiye çıktılar.

Burada konuşma yapan Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Sayın, Reşit GÜLDAL “Tüm halka yönelik olan bu yürüyüşe katılımın oldukça yoğun olduğunu aynı zamanda vatandaşlar dışında bir çok kurum ve kuruluş yetkililerinde katıldığı ve en önemlisi Doğa ile Her kes için sporun bir bütün olduğunu, bu tür etkinliklerin yapılmasıyla keşfedilmeyen doğa güzelliklerimizin de spor yaparak hem yerel halkımıza hem de tüm dünyaya tanıtmış bulunmakta olduklarını anımsatan Güldal, bu yıl startı buradan veriyoruz ve yıl boyunca bu ve buna benzer bir çok etkinliğimiz olacaktır. Şimdiden yerli ve yabancı tüm halkımızı davet ediyoruz dedi.

Dağcılık il temsilcisi Naci Ertunç ise düzenledikleri doğa yürüyüşü ile bu yıl ilk etkinliklerini gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, şöyle konuştu;

“Helél Vadisi’nden Beyaz Şelale mevkiine kadar yürüyeceğiz.  24-25 Mayıs tarihleri arasında da Berçelan Yaylası’nın batısında bulunan Karadağ’a zirve yapmak üzere bir etkinliğimiz olacak. Kasım ayının ilk haftasında geleneksel hale getirdiğimiz Sümbül Dağı’na tırmanışımız olacak. Yıl boyunca bir çok etkinlikte bulunacağız. Amacımız faaliyetlerimizi geleneksel hale getirmek ve insanları doğayla buluşturmaktır. Gerçekleştireceğimiz faaliyetlerimize şimdiden tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi.

                Üzerlerindeki stresi atabilmek için düzenlenen etkinliklerin kendileri açısından önemli olduğuna değinen öğretmenlerden Miran Altürk ise “Hakkari’de çok şeyin olmadığı söyleniyor ama aksine çok güzel bir doğası var. Buradaki dağlar insanları adeta büyülüyor. Bizler için faydalı olan bu tür etkinliklerin stresimizi üzerimizden atmamız açısından daha çok yapılmasını bekliyoruz. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra katılımcılar Helél Vadisi’nden depin mevkiine gelerek buradan tekrar araçlarla şehir merkezine geri geldiler. Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, ve il temsilcilerimiz adına etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür ederiz.