Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde Anadolu Lisesi spor salonunda Okullar arası ve Kulüpler arası Halk Oyunları İl birinciliği yarışması yapıldı.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz organizasyonu kapsamında Hakkari Anadolu Lisesi Spor salonunda düzenlenen yarışma 18 Şubat 2017 tarihinde Okullar arası karma minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde toplam 11 ekip katılım sağladı.  19 Şubat 2017 tarihinde ise Kulüpler arası karma minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde 4 spor kulübünün toplam 9 ekip ile yarıştı.  Yöresel elbiseleri ile dikkat çeken folklorcuların,  davul zurna eşliğinde sergilediği oyunlar büyük beğeni topladı. Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Kategorisi'nde düzenlenen yarışmalar ilgi ile izlendi.

Düzenlemeli dalda Miniklerde, Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü, birinci olurken, Yıldızlar Kategorisinde Hakkari Ters Lale Gençlik ve Spor Kulübü binci oldu, Gençler kategorisin de ise birinciliği Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü aldı.

Düzenlemesiz dalda ise Minikler kategorisinin birincisi Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü, Yıldızların birincisi Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü, Gençlerde de birinciliği Hakkari lisesi Gençlik ve Spor Kulübü aldı. Büyükler kategorisin de birinciliği Hakkâri Ters Lale Gençlik ve Spor Kulübü aldı.

Yarışmada dereceye giren kulüplere plaket verilirken, dereceye giren kulüpler önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan bölge yarışmalarında Hakkari'yi temsil edecekler.