Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Kayak İl Temsilciliğinin Ortaklaşa düzenlediği Kulüpler arası Alp Disiplini Kayak İl Birinciliği yarışması Kent merkezinden yaklaşık 12 kilometre uzaklıktaki Merga Büta Kayak Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Kayak İl Temsilciliğince düzenlenen yarışmada sporcular dereceye girmek için büyük çaba harcadı. Yarışma hakkında bilgi veren Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz Sportif Eğitim Uzmanı İsa AYHAN; “Yarışmaya 8 Kategoride 47 sporcunun katılımı ile yarışmamızı gerçekleştirdik. Yalnız burada çocukları yarıştırmak dışında asıl amacımızın çocuklara sporu sevdirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmaktır diye konuşan Ayhan, Burada dereceye giren sporcular 12-13 Ocak 2017 tarihinde Erzincan ilinde yapılacak A grubu elemelerinde grup yarışmalarında Hakkari'yi temsil edeceğini bildirildi.”

Renkli görüntülerin de yaşandığı yarışmanın ardından dereceye giren sporculara ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Reşit GÜLDAL, Spor Şube Müdürü Nevzat Yılmaz, Personel Şube Müdürü Naif Çallı ve kulüp Antrenörleri tarafından verildi. Ödül töreninde ise konuşma yapan İl Müdürümüz Reşit GÜLDAL, yarışmaya katılım sağlayan tüm sporcuları tebrik ediyorum. Kayak konusunda ilimiz önemli başarılara imza atıyor tabii ki bunu siz değerli sporcularımıza borçluyuz. Güldal, Ayrıca Okullar arası Kuzey Alp Disiplini branşında 13 Ocak 2017 tarihinde Yüksekova ilçemizde il birinciliği yarışması 8 kategoride düzenlenecek olup, 14 Ocak 2017 tarihinde ise İl Merkezinde Alp Disiplini Kayak il birinciliği 8 kategoride gerçekleştirilecektir. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.