Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Kulüpleri konfederasyonu tarafından 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak Türkiye’nin 81 İlinde Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikler yapılan ödül töreni ile sona erdi. 

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce organize edilen etkinlikler “Masa Tenisi, Badminton, Atletizm Kros ve Tekerlekli Paten” başta olmak üzere 5 ayrı branşta toplam 229 sporcunun katılımı ile son buldu. Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında Yapılan ödül törenine Hakkari İli Vali Yardımcısı Bekir ABACI, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit GÜLDAL, ASKF İl Başkanı aynı zamanda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol HANLIGİL yanı sıra Beden Eğitimi Öğretmenleri, antrenörler ve sporcular katılım sağladı. 

Gençlerle bir araya gelerek konuşma yapan İl Müdürümüz Reşit Güldal, Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün destekleri ile İlimize yapılan yatırımlara değinerek Amatör Spor haftası önemini ise şöyle vurguladı. Türk spor kamuoyunun kalbi amatör sporlar için çarpıyor. Hepimiz biliyoruz ki, tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasıdır amatör spor. Bizlerde bu bilinç ve yaklaşımla amatör sporlara yaklaşıyor ve destek veriyoruz. Ben buradan bütün sporcularımızı tebrik ediyor, ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bize ve sporcularımıza bulundukları desteklerden ötürü teşekkür ediyorum.”dedi.

Amatör Spor Haftası’ etkinliklerinde çeşitli branşlarda derece giren sporcu ve takımlara Vali Yardımcısı Bekir ABACI, İl Müdürümüz Reşit GÜLDAL, ASKF İl Başkanı aynı zamanda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol HANLIGİL, ve Spor Şube Müdürlerimiz tarafından verildi.