Gençlik Merkezinde verilen iftara Vali Cüneyit Orhan Toprak, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim ve Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Gençlik Hizmetleri Müdürü Reşit Güldal, sporcular ve antrenörler katıldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal’ı böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaparak pırıl pırıl sporcular yetiştirdiği için tebrik etti.

Branşlarında dereceye girerek başarılar elde eden ve kendilerini gururlandıran sporcuları da tebrik eden Vali Toprak. "Bizim gururlandığımız kadar kendi ailelerinin de, akrabalarının da, Hakkârili hemşehrilerimizin de, hatta ulusal düzeyde derece alarak milli oldukları için Türkiye’nin de onlarla gurur duyduğundan eminim.

Hakkâri gibi nispeten imkânları kısıtlı olan bir ilde bu şekilde spor disiplini ve ahlâkı içinde çalışarak birçok dalda Türkiye birincisi olunabileceğini ispatları için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Nice sporcuların her türlü imkânlar önlerine serildiği halde hiçbir dalda başarılı olamadıklarına da şâhidiz. Demek ki sadece imkânla, destekle, malzeme ile spor tesisi ile bu işler olmuyor. Sadece onunla olmuyor, onsuz da olmuyor tabii.

Onların da kuvvetlendirilmesi için zaten Valiliğimiz, müdürlüğümüz çalışmaktayız. Fakat hepsinden önemlisi sporcularımızın spor ahlakı ve spor disiplinidir. Bunları da eminim ki size öğretmenleriniz, hocalarınız, antrenörleriniz üst derecede vermektedir.

Zaten öyle olmasaydı bu başarılara bugün hep beraber gururlanmazdık. Elimdeki rakamlara göre Türkiye derecesi yapan 38 sporcumuz var. Bu da çok güzel bir rakam. Birçok dalda başarılı oldunuz. Hepiniz tekrar gözlerinden öpüyorum, tebrik ediyorum sizleri.

İnşallah bundan sonra bunu burada bırakmayıp daha da artırarak, geliştirerek daha üst dereceler almak için çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz. Başta Valiliğimiz olmak üzere Vali Yardımcısı arkadaşlarımız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz, şube müdürlerimiz, antrenörlerimiz, ailelerimiz el birliği ile daha büyük başarılara inşallah imza atacağız.

Benim sizden ricam, bu spor ahlakını ve disiplinini hiçbir zaman kaybetmemeniz. Derslerinizde de aynı şekilde "Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur" ilkesini hiçbir zaman unutmadan oraya da aynı önemi ve ağırlığı vererek çalışmanızı sizden istiyorum.

Bu konuda da bana söz vermenizi istiyorum. Sporla beraber inşallah derslerimizde de aynı şekilde başarılı oluyoruz. Hepinizi tekrar tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra 2015-2016 sezonunda çeşitli branşlarda Türkiye’de derece elde etmiş sporculara ödülleri Vali Toprak ve beraberindekiler tarafından verildi. Programda, Gençlik Merkezine katkıda bulunan okul müdürlerine de plâket verildi.

İftar programının ardından Vali Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim ve Bekir Abacı ile İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci ve İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ile birlikte esnafları işyerlerinde ziyaret ederek onlarla sohbet etti.