Türkiye basketbol Federasyonu ile Hakkari Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğümüzce ortak düzenlendiği 3x3 Streetball Sokak Basketbolu büyük ilgi gördü.

22 Mayıs 2016 tarihinde startı verilen turnuvaya küçükler kategorisinde 248 erkek ve 128 bayan sporcu olmak üzere toplam 120 takımın katılımı ile son buldu. Büyükler kategorisinde ise 11-12 ve 13 Haziran 2016 tarihlerinde akşam saat 21.00-01.30 arasında yeni hükümet konağı binası önünde yapılan müsabakalara ise 18 takım ile toplam 72 sporcu katıldı.

Akşamları yapılan basketbol müsabakalarına sporseverler büyük ilgi gösterdi. Üç gece boyunca kadın, erkek, çocuk ve ailece gelen seyirci kitlesi, basketbol dolu saatler yaşandı. Müsabakalar sonunda Hakkari Gençlik Merkezi şampiyon olurken, üçlük kralı ise Hüseyin Sönmez oldu.

Hakkari Basketbol İl Temsilcisi Yakup Aktaş, Hakkari’ye yeni atanan Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın kendilerini müsabaka yerinde ziyaret etmeleri, gençler ile basketbol oynamalarının herkesi çok mutlu ettiğini söyledi. Aktaş, “Alışık olmadığımız bu duyguyu bizlere yaşattıkları için Sayın Valimize teşekkür ederim. Üç gece boyunca yapılan müsabakalarda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bütün imkanlarını seferber ederek her anı ile sahne düzenlemesinden temizliğine, malzeme taşımasına kadar ve ayrıca kendisi de bir takımda oynayarak içimizden biri olarak ailece hep yanımızda olan Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal’a federasyonum ve Hakkari camiası adına teşekkür eder, böyle çalışkan fedakar bir müdürümüz olduğu için çok şanslı olduğumuzu bir kez daha anlamış olduk. Hakkarili gençlerin daha büyük ve güzel organizasyonlara laik olduklarını ve yeni tesislerimizin bitimi ile birlikte büyük Türkiye şampiyonalarını buraya alacağız” dedi.