Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Türkiye Halkoyunları Federasyonu tarafından, okullar ve kulüpler arası olmak üzere iki kategoride halk oyunları il birinciliği yarışması düzenlendi.

HAKKARİ

   24-25 Şubat tarihleri arasında iki gün boyunca süren yarışmalar kent merkezinin Gazi Mahallesinde bulunan Hakkari Anadolu Lisesi Kapalı spor salonunda yapıldı. Yarışmaların yapıldığı salona dev Atatürk posteri, Türk bayrakları ve bakanlık flamaları asıldı. Ayrıca salona İl Valisi Yakup CANBOLAT ile Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal adına; “TÜM SPORCULARIMIZA BAŞARILAR DİLERİM” ve “ KATILIM SAĞLAYAN TÜM EKİPLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİM” yazılı pankartlar asıldı.

Yarışmalara il ve ilçelerden 8 okul ve 10 kulüp katılım sağlarken, yarışmaları Türkiye Halk Oyunları Federasyonuna bağlı il ve il dışından gelen bölge hakemleri yönetti. Salonda Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yaklaşık 40 personel görev aldı.

Okullar ve kulüpler kategorisinde minikler, küçükler, gençler ve büyüklerin sahne aldığı halk oyunları yarışmasında ekiplerin giydikleri rengarenk yöresel kıyafetler göz kamaştırırken, vatandaşların ilgi ile izlediği yarışmayı kazanabilmek için ekiplerin sergiledikleri performansları izleyicileri hayran bıraktı.