“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle engelli sporculara öğle yemeği verdi.

Bir lokantada düzenlene yemeğe Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Reşit Güldal, Gençlik Merkezi Müdürü Fahri Güldal, Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ile engelli sporcular katıldı.

Burada konuşan Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Bugün 3 Aralık dünya engelliler günü bizde bugünün anısına onları unutmadığımızı belirtmek adına bir yemek tertiplediklerini ifade ederek, biz burada engelsiz bir dünya diliyoruz yemeğe katılan herkese teşekkür ediyoruz dedi.

Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ise, 1992 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen 1993’te de tüm dünyaya engelliler günü olarak kabul edildiğini söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bugünde Gençlik ve Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün misafirleri olduklarını belirten Keskin,” Bedensel engelliler derneği yöneticileri, Sümbül engelliler spor kulübünün yönetici ve sporcuları, görme engelliler derneği, işitme engelliler derneği temsilcileri ve yöneticileri buradalar.

Tabi biz bir gün anılmak istenmiyoruz. Ancak bu bir günü ve 365 günüde görmezden gelenler var. Dolayısıyla biz bugünü kar yağışına rağmen buradayız.

Birçok engelli arkadaşımız kar yağışından dolayı gelemedi. Bizi hatırlayan ve anan bazı kurumlar çıkınca biz çok memnun oluyoruz.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün de daveti oldu. Bizde icabet ettik. Ben temsil ettiğim kurumlar adına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal’a ve şube müdürlerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.