“Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası Hakkari’de Yapılacaktır” 
2019 yılında yapılacak olan UCI (Union Cycliste Internationale) Uluslararası Dağ Bisikleti  Yarışmasına ev sahipliği yapmak için  Hakkari’de geri sayım başladı. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye Bisiklet Federasyonu 2019 faaliyet takviminde yer alan MTB Cup dağ bisikleti yarışı 22 Eylül’de Hakkari ev sahipliği yapacaktır. Yarışmaya Türkiye’den ve farklı Ülkelerden katılım yapacak olan sporcular  yarışacaklar. Yarışma büyük bayanlar ve büyük erkekler kategorisinde olacak. Büyük heyecan ve çekişmeye sahne olacak gençler dağ bisikleti yarışması 22 Eylül  tarihinde  saat 10:00’da  Hakkari Merzan Mahallesi Sanayi sitesinin yanında start alacak. 
  Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit GÜLDAL ilimizde ilk defa yapılacak olan Uluslararası bir yarışmaya ev sahipliği yapmanın heyecanını, sevincini ve gurur yaşayacağız. Bu sevinci ve heyecanı bütün hemşerilerimizle birlikte paylaşmak ve yaşamak istiyoruz. Şimdiden katılacak olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Bütün spor severleri 22 Eylül 2019 saat 10:00’da Merzan mahallesinde yapılacak olan yarışmaya bekliyoruz.