Türkiye Oryantiring Federasyonu, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla ilimizde ilk defa düzenlenen “Oryantiring” etkinliğine 50 sporcu, 8 hakem, 4 beden eğitimi öğretmeni katıldı. Mühürdaroğlu Caddesi üzerinde yapılan okular arası küçükler ve yıldızlar Oryantiring yarışmasında sporcular ellerindeki haritalarla yön bularak yarıştılar.

Oryantiring Federasyonu Hakkari Tertip Komitesi Başkanı Metin Antepüzümü,Türkiye Oryantiring Federasyonu temsilcisi olarak Hakkari’ye görevlendirildiğini söyledi. Antepüzümü,”Okul sporlarında Türkiye’de ilk defa yıldız kızlar ve yıldız erkekler, küçük erkekler ve yıldız erkeklerde Oryantiring yarışması yaptık. 6 okuldan 50 sporcu katıldı. 8 hakem görev yaptı.

Burada dereceye giren sporculara ödüller verilecek. Oryantiring’te gençlerin eline vermiş olduğumuz harita ve pusula ile yerleştirmiş olduğumuz hedefleri bularak sonuca gittiler. Türkiye’de ve Hakkari’de böyle bir etkinliğin yapılması bizleri çok memnun etmiştir. İnşallah bir daha ki yarışmada daha kapsamlı olacaktır” dedi.

Oryantiring yarışmasında dereceye giren sporculara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Oryantiring Federasyonu’dan gelen hakemler tarafından kupa ve madalyonlar verildi. 

Dereceye girmeyi başaran 4 takımdan 20 sporcunun 10 mayıs tarihinde belirlenecek olan Okul Sporları Okullararası Türkiye Oryantiring Şampiyonasına katılarak Hakkari’yi temsil edecekleri belirtildi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ise pusula ile yön bulmanın sevincini yaşadıklarını belirterek Oryantiring’in çok güzel bir spor dalı olduğunu ifade ettiler.