Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğümüz, Okul Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca 2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı Okullar arası Türkiye Kayak Şampiyonası 18-19-20-21 Şubat 2015 tarihleri arasında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yapıldı. 19 – 21 Şubat tarihleri arasında Alp Disiplin ve Kuzey Disiplin kategorilerinde yapılan yarışmaya toplam 6 kategoride Hakkârili sporcularımız 4 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye İkinciliği elde ederek başarı gösterdi.

‘YÜKSEKOVA’DAN SPORCULARIMIZ 2 TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ, 2 TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ ELDE ETTİ’

Küçük Erkekler kategorisinde Yüksekova Hamit Kesici Orta Okulu’ndan Davut Özer Türkiye birincisi olurken, yine aynı okuldan Rozerin Kartal, Küçük Kızlar kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Hakkari’yi temsilen 40 öğrencinin yarıştığı şampiyonada, Küçük Erkekler kategorisinde Yüksekova Hamit Kesici Orta Okulu’ndan Emre Arslan üçüncü, Alican Dayan ise dördüncülük başarısı elde etti. Küçük kızlar kategorisinde ise Yüksekova Hamit Kesici Orta Okulu’ndan Şennur Kartal ikinci, Seda Nur Düzce dördüncü olurken, Cumhuriyet Orta Okulu’ndan Melike Kartal da üçüncü oldu. Öte yandan Genç Kızlar kategorisinde Yüksekova Farabi Teknik Lisesi öğrencisi Zilan Öztunç üçüncü olmayı hak ederken aynı okulun öğrencisi Zana Öztunç ise Genç Erkekler kategorisinde dördüncü oldu.
Öğrencilerin elde ettiği başarılardan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Yüksekova Hamit Kesici Orta Okulu’nun Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Arslan, desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Kaya’ya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ve yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

‘HAKKARİ MERKEZ’DEN SPORCULARIMIZ 2 TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ, 1 TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ ELDE ETTİ ’

Alp Disiplin kategorisinde yarışan sporcularımızdan Büşra Ertunç SL 1 ve GS 1 olmak üzere 2 Türkiye Birinciliği elde ederek, öte yandan Gülay Akmaz adlı sporcumuz ise GS 2 Türkiye İkinciliği elde etti.

‘BAŞARIMIZ, ANTRENÖRLERİMİZ’

Konuyla İlgili açıklama yapan Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, Sayın Reşit GÜLDAL, İl ve İlçelerimizden yarışmalara katılan sporcularımızın yarışmalara büyük bir azimle hazırlandıklarını ve emeklerinin karşılığını alarak başta bizleri ve ilimizin yüzünü güldürdü. İlimizin kayağa olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını dile getiren GÜLDAL,  öğrencilerin eğitiminde antrenörlerimizden, Şefik Yaşar, Fikret Ören, Sabri Demir, Ramazan Sevinç, İrfan Değenek ve Bayram Ören’in çok emek harcadıklarını belirterek katkılarından dolayı teşekkür etti.