Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, İl Spor Merkezleri kapsamında 26 Ocak – 06 Şubat 2015 tarihleri arasında açılan Kayak Temel Eğitim Kampı'nda Hakkari Merkez ve Yüksekova ilçesinden toplam 160 çocuk kayak eğitimi gördü.

Yaklaşık 15 gün devam eden eğitimin, Hakkari kayak merkezinde ve Yüksekova ilçemizde antrenörler gözetiminde kayak eğitimi gören 160 çocuk, sömestr tatilini en iyi şekilde değerlendirirken, bir taraftan da yıl içinde yapılacak yarışmalara hazırlanıp, aynı zamanda geleceğin milli kayakçısı olmak için yeni bir başlangıca adımını atarak eğitimin tadını çıkardılar. Kayak malzemeleri, ulaşım ve yemekleri İl Müdürlüğümüz tarafından karşılanan, yaşları 8 ile 12 arasında değişen çocukların, ilimizi ve ülkeyi, ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil etmesi hedefleniyor. Kamp sonunda düzenlenen törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, Reşit GÜLDAL, Kayak İl Temsilcisi Turgut BESİ, Antrenörler, Sporcular ve velileri katılarak minik sporculara katılımlarından dolayı katılım belgesi verildi.

Burada konuşma yapan Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit GÜLDAL, geleneksel olarak her yıl yarıyıl tatilinde temel eğitim kayak kampı açtıklarını belirterek şöyle konuştu; “Açtığımız kampta bu yıl İl merkezinde alp disiplini ve Yüksekova ilçemizde kayaklı koşu olmak üzere 2 dalda 160 sporcuya eğitim verildi. Bu yıl ki sporcularımızın çoğu ilk kez kayakla tanıştı. Bunların yanında önceki yıllarda federasyon etaplı müsabakalara katılan sporcularımızdı. Geçmişte çok sıkıntılı günler yaşanıyorduk, tesisimiz küçüktü aynı zamanda Hakkari şartlarına uygun bir kayak evimiz, ısınacak bir ortamımız dahi yoktu. Yaklaşık 1 yıl aradan sonra çok daha yeni imkanlarla ve yeni kayak evimizi halkımızın, kayak severlerimizin ve minik sporcularımızın hizmetine açtık. Bu sene kayakla tanışan miniklerimizi spora kazandırmak ve bu vesileyle de topluma kazandırarak yeni başarılarda elde edeceğimizi umuyorum diyen” GÜLDAL, Sporculara Katılım Belgesi dağıtarak minik sporcularla hatıra fotoğrafı çektikten sonra tören sona erdi.