Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) 2022 – 2023 Osman Bayrakdar sezonu Hentbol Grup Müsabakaları 9 İl 18 takım 285 kişilik sporcu kafilesiyle İlimiz spor salonunda gerçekleştirilecektir. 
Müsabaka öncesi yapılan teknik toplantıda takımlar arası çekilen kuralarla müsabakalarda yarışacak takımlar belirlenmiş oldu. 
Analig müsabakası öncesi, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar ve 78 Gençlik ve Spor Bakanlığı personeli için 'Saygı Yürüyüşü' düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü, Spor Hizmetleri Müdürü, Gençlik Hizmetleri Müdürü ve Şube Müdürleri 9 farklı ilden gelen sporcu kafilesi ile birlikte antrenörler, çok sayıda sporcu ve vatandaşlar ile emniyet mensupları eşliğinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde vefat edenler anısına Spor Kompleksi önünden Hükümet Konağı önüne kadar Kortej Yürüyüşü yapıldı. 

"Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, kısa bir açıklama yaparak bu sezon Hakkari'nin toplamda 3 branşta grup müsabakalarına ev sahipliği yapacağını duyurdu. Müdür Yıldırım, kente gelen sporcuları, yöneticileri ve antrenörleri içtenlikle karşılayarak hoş geldiniz dileklerini iletti. Ayrıca, depremde hayatını kaybeden spor camiası ve vatandaşlar için Allah'tan rahmet dileyerek duygusal bir vurgu yaptı. Hakkari'nin sporculara ve misafirlere kapılarını açarak başarılı bir müsabaka organizasyonu gerçekleştireceğini ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü, sporun birleştirici gücünü vurguladı ve bu önemli etkinliğin başarıyla tamamlanmasını temenni etti."