Hakkari Valiliği tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın(DAKA) destekleriyle “Yüksekova Sportif Havacılık” projesi kapsamında protokol sözleşmesi Valimiz/Belediye Başkan V. Sn. İdris  AKBIYIK ve DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim GÜRAY tarafından imzalandı.
 
  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı 2023 programı kapsamında Yüksekova Sportif Havacılık Akademisi Projesi desteklenmeye hak kazandı. Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün yararlanıcısı olduğu Yüksekova Sportif Havacılık Akademisi Projesinin süresi 15 ay, bütçesi 3.094.860,00 TL’dir.
 
  Projenin hedef grubu 15-30 yaş arası 340 gençtir.  Proje kapsamında Yüksekova’da THK Uluslararası Havacılık Federasyonunun belirlemiş olduğu standartlar doğrultusunda Yüksekovalı gençlere Planör, Yamaç Paraşütü, Serbest Paraşüt, Yelken Kanat, Model Uçak, Drone Uçak eğitimlerinin verilmesi planlanmıştır. Verilecek eğitimlerle Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilotlarının ve Model Uçak Rehber Öğretmenlerinin yetiştirilmesi planlanmaktadır. Eğitimler, eğitmen ve kursiyerin birlikte uçacağı tandem uçuşlarıyla desteklenecektir.

 

Proje uygulamasında Yüksekova Sportif Havacılık Akademisinin Kurulması ve planlanan eğitimlerin alınması ile özellikle Yüksekovalı gençlerin sportif faaliyetlere katılıp kişisel gelişimlerine katkı sağlanması ve gençlerin bilgi beceri kazandıran faaliyetlere teşvik edilmesi hedeflenmektedir. Bununla birlikte hem ülkemizin farklı illerinden gelen turistlere hem de Hakkâri ilimizin sınır olduğu Irak ve İran’dan gelen turistlere yeni bir doğa sporu alanı açılacaktır. Proje sonucunda gençlerin edindikleri becerileri sertifikasyon ile destekleyip yamaç paraşütü ve model uçak rehberliği alanlarında uçuşlar gerçekleştirip ekonomik kazanç sağlamaları beklenmektedir.

        İlimize  Hayırlı Olsun.