Türkiye Kayak Federasyonu 2023 Faaliyet Programında yer alan ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası tamamlandı.

19 ilden 263 sporcunun katıldığı ve festival havasında gerçekleşen organizasyonda 1529 puan toplayan Muş Türkiye Şampiyonluğunu, 1312 puan toplayan Bolu Türkiye ikinciliğini, 1233 puan toplayan Hakkari ise Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

Şampiyonanın ikinci gününde yapılan sprint yarışmaları sonrasında dereceye girenlere madalyaları Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali OTO, Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin YILDIRIM, Yüksekova Spor İlçe Müdürü Sami KESKİN, Federasyon Başkanvekili Tarkan SOYAK, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa YIKICI, Fikret ÖREN, Haydar ÇETİNKAYA, Mehdi TEKÇE, Disiplin Kurulu Başkanı Cafer NUROĞLU ve katılımcılar tarafından verildi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali OTO, Yüksekova'da bundan sonra özellikle kış ayında bu tür organizasyonları devam ettirmek istediklerini söyledi.

Yüksekova'da çok güzel ağırlandıklarını anlatan OTO, "Burayı gördükten sonra 'bir daha gelelim, böyle organizasyonları burada bir daha yapalım' diyenler oldu. Ben çok mutluyum." dedi.

Organizasyona destek veren katılımcılara Ali OTO tarafından plaket takdim edildi.