Türk Hava Kurumunun tarafından hazırlanan Doğu Uçuyor projesi  kapsamında Hakkarili çocuklarla kentte görev yapan polis memurlarının katılımı ile İl Müdürlüğümüz Gençlik Merkezinde 4 günlük Model Uçak Eğitim kursu verdi.

15 kişilik ekiple 42'si öğrenci, 10'u polis toplam 52 kişinin katıldığı kursun ardından, Merzan Mahallesi'ndeki toprak sahada, radyo kontrollü model uçaklarla akrobasi gösterisi yapıldı.
Çocuklar yarışlarda birinci olmak için birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Grup halinde yapılan yarışmada, Hakkari Yıldızları birinci, Ilgazlar ikinci ve Anka Kuşları ise üçüncü oldu.

Etkinlikte bir konuşma yapan THK Havacılık ve Eğitim Başkanı Bekir Akyüz, kurumlarının 1925 yılından beri Türkiye'nin her köşesinde havacılık eğitimi vererek insanları havacılıkla tanıştırmak ve havacılık alanındaki her branşta eğitimler vererek üstlendiği misyonunu devam ettirdiğini söyledi.
Doğu'dan Batı'ya, Kuzey'den Güney'e memleketin her köşesinde gençleri havacılıkla tanıştırmanın heyecanını hiç eksiltmeden yüreklerinde yaşadıklarını belirten Akyüz, bunun bir gereği olarak bu gün "Doğu Uçuyor Projesi"nin ilk ayağını attıklarını söyledi.

Etkinliğe, Vali Yardımcıları Cumhur Duran, Mehmet Emin Taşçı, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Reşit Güldal, Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Başkanı Bekir Akyüz, THK Hakkari Şube Başkanı Salih Kahraman katıldı.

Burada gruplara arasında yapılan yarışmada dereceye giren model uçak takım birincisi, model uçak takım üçüncüsü ve model uçak yarışması ferdi ikincisine kupa ve madalyaları takdim edildi.