Gençlik ve Gönüllülük Protokolü İmzalandı

Hakkari Üniversitesi (EDU) ile Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı. Protokol çerçevesinde EDU Kampüsü içerisine gençlik ofisi açılması ve kültür, sanat, spor ile eğitim konusunda ortak proje çalışmaları yürütülecek.

Rektörlük Makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine; Rektör Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin YILDIRIM, Hakkâri Gençlik Merkezi Müdürü Şemsettin UÇAR katıldı.  Rektör Prof. Dr. Ömer PAKİŞ imza töreninde yaptığı konuşmada, imzalanan protokolün üniversite öğrencileri için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Rektör PAKİŞ,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve üniversitemiz arasında kampüsümüz içerisinde gençlik ofisi açılması ve kültür, sanat, spor ve eğitim konularında işbirliği protokolünü imzaladık. Bu protokol sayesinde inşallah üniversitemiz öğrencileri için spor başta olmak üzere, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile birçok faaliyeti ortak yürüteceğiz. Tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun.” Dileklerinde bulundu.

 

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Emin YILDIRIM  da konuşmasında gençliğe verdiği önemden dolayı Rektör Prof. Dr. Rektör PAKİŞ’a teşekkür ederek, konuşmasına şöyle devam etti;

 “Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 vizyonu kapsamında, 2020 eylem planında yer alan genç ofisler gençlik çalışmaları Sayın Bakanımızın YÖK ile yapmış olduğu çalışmalardan sonra Türkiye genelinde tüm üniversitelerde uygulanmaya başlandı. Sayın Rektörümüz ile konu hakkında görüştüğümüzde gençlik alanında, gençlik için ne yapılması gerekiyorsa her türlü desteğe varız diyerek bu projeye start vermiş oluyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Rektör PAKİŞ ile Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Emin YILDIRIM işbirliği protokolüne imza attı.

Hakkari gençliğine hayırlı olması diliyoruz.