Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike tarafından bu sene altıncısı organize edilen Liseler arası Nike Halı Saha Ligi finali oynandı.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike'ın Türkiye'de spor kültürünün oluşması ve geliştirilmesi, futbolun gençlere sevdirilmesi amacıyla organize ettikleri Nike Halı Saha Ligi'nin startı, Türkiye'nin dört bir yanında başlayan karşılaşmalarla verildi.

Hakkâri merkezden 17, Yüksekova ilçemizden 19 takım, 360 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.  Merkezden birinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesi A takımı Yüksekova birincisi Yüksekova Lisesi A Takımı ile final maçı oynandı. Anadolu İmam Hatip Lisesi A takımının Yüksekova birincisi olan Yüksekova Lisesi A takımını 6-3 yenerek şampiyon oldu. 

Türkiye'nin en geniş katılımlı futbol organizasyonlarından olan Nike Halı Saha Ligi’nin il elemeleri Mayıs ayı içinde tamamlanacak olup Türkiye Finali 23-25 Haziran tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.


Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bir sertifika sistemine tabii tutulup, olanaklarına göre derecelendirilen halı sahalarda düzenlenecek organizasyonun İl birincisi olan tüm lise takımları, üç gün sürecek futbol festivaline katılacak.