Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne” Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz’ Vali Yardımcılar, Bekir Abacı, Mehmet Nurullah Kahraman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Hakkari Ak Parti il başkan yardımcısı Rahmi Değirmenci, bazı STK temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile yüzlerce vatandaş katıldı. 

         103 yıl önce donarak şehit düşen 90 bin asker için kentten 13 kilometre mesafede bulunan 2 bin 800 rakımlı Şüvekür Tepesinde başlayan 4 kilometrelik yürüyüş, tipi ve sisli hava şartlarına rağmen başarıyla tamamlandı. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu zorlu parkurda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ayaklarına giydikleri kar ayakkabıları ile en önde ellerindeki Türk bayrağıyla yürüyerek arkadan gelenlere yol açtı. Zorlu yürüyüşün ardından Merga Bütan Kayak Tesislerine gelen yürüyüşçüler burada dev Türk bayrağını açarak Sarıkamış şehitleri için Yasin-i Şerif okuyarak dualar ettiler. Burada günün anlam ve önemine binaen açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak,  2018'in bu 7. Gününde bundan 103 yıl önce Sarıkamış’ın Allahuekber dağlarında şehit olan atalarımızı anmak onların çektiği zorlukları bir nebze de olsa hissetmek için bugün Hakkari öğrencilerimiz ve gençlerimizle beraber bir yürüyüş gerçekleştirdik Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü Yaklaşık 4 kilometrelik bir yol yer yer 1 metreyi bulan yumuşak Kara bata çıka gençlerimizle beraber bu yürüyüşü tamamladık Ben bugün şunu gördüm ki Ataların asıl memleket için vatanımız için vatanımızın bütünlüğü için Bayrağımız için gözlerini kırpmadan verilen emirleri yerine getirip Şehit düşmüşlerse bugünkü gençlerimiz de söz konusu vatan millet ülke birlik beraberlik bayrak olduğu zaman hiçbir zorluğu kendilerine engel olarak görmeden göreve atılmak için hazır oldukları kanaatine vardım gerçekten pırıl pırıl hepsi birbirinden kıymetli Güçlü kuvvetli gençlerimizle böyle bir yürüyüş yapmak bugün büyük bir enerji ve güç kazandırdı Her zaman söylediğim gibi emirlerinde olmaktan Onur duyduğum gurur duyduğum Hizmet etmekten büyük zevk aldığım Hakkarili kardeşlerimize böyle Ulvi bir amaç için Sarıkamış şehitlerimizi hatırlamak anmak önlerinde şükranla eğilmek yapmış olduğumuz bu Yürüyüş çok güzel geçti arkadaşlarımızın bu vesileyle Hakkari’nin eşsiz tabiatıyla yürüyüş” düzenledik şeklinde konuştu.

Dua ve konuşmaların ardından yürüyüşün son durağı olan kayak tesislerine gelen Vali Toprak ve beraberindekiler tesislerde verilen yemeğe katıldı. Verilen ikramların ardından program son buldu. Kaynak : Ulusal & Yerel basın